mandag 6. september 2010

Dødslekene - spennende fantsy!

I helgen har jeg lest ferdig Dødslekene av Suzanne Collins. Handlingen foregår i landet Panem som styres med hjernhånd av hovedstaden Capitol. Landet var en gang delt inn i 13 distriker, men etter et opprør ble det ene totalt utslettet. Som straff må de gjenværende 12 distriktene hvert år sende to ungdommer hver til Dødslekene.

 Etter imagebygging og opplæring sendes ungdommene ut på en arena som består av alt fra skog og vann til ørken og skogbrann - omgivelser og betingelser endres stadig for å lage god underholdning. Lekene sendes live på TV og er årets absolutte høydepunkt for beboerne i Captol - de eneste innbyggerne i landet som ikke må sende sine egne avgårde til den dødelige konkurransen. For det er det som er poenget....ungdommene skal drepe hverandre og vinneren er den som står alene igjen.

 Det hele arrangeres for å minne distriktene på hva som skjer dersom de gjør opprør mot styresmaktene og alle i distriktene tvinges til å se sine egne ungdommers dødskamp.

Boken er spennende! Virkelig spennende og jeg klarte knapt å slukke lyset om kvelden. Hovedpersonen er Katniss Everdeen, en tøff guttejente som havner i Dødslekene fordi hun har tatt en annens plass, en hun elsker mer enn sitt eget liv. Innbyggerne i Captiol er i ekstase over heltemotet hennes og deres glede over hennes skjebne kan være vanskelig å svelge mens man pløyer seg gjennom boken. Katniss forlater sin slitne mor og elskede lillesøster og reiser avgårde med en skolekamerat hun knapt kjenner, men som likevel har hatt betydning på retningen hennes liv har tatt. Bakergutten Peetas barmhjertige handling for lenge siden gjorde at Katniss våknet av en dvale etter farens død og ble i stand til å brødfø sin mor og søster gjennom ulovlig jakt. Nå er de to blitt rivaler, tvunget sammen for å drepe hverandre...

Handlingen fortsetter i Opp i flammer (Cathcing fire) og den har jeg lånt med meg hjem i dag!

Bildet er hentet fra Ark http://www.ark.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=4199049
Collins hjemmeside: http://www.suzannecollinsbooks.com/

-Anne Brit-

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Dette er vel kanskje mer sci-fi enn fantasy...? :)

    Ellers enig - veldig spennende bok.

    SvarSlett