fredag 17. september 2010

Kildelister og annen moro?

Den siste uken har Rysjedame#1 jobbet på spreng for å gjøre klart et undervisningsopplegg for bruken av Zotero til å lage litteraturlister/kildelister. Når elevene leverer oppgaver skal de alltid ha en kildeliste/litteraturliste som viser alle kilder de har brukt i teksten de har produsert. På Mailand vgs har vi nå bestemt at alle elever skal levere litteraturlistene sine i APA stil, uansett fag og lærer, og da er det like godt å få dreisen på det først som sist. Før det kan kreves APA stil av elevene må de ha tilgang til gode eksempler og da bruker vi VIKO (Veien til Informasjonskompetanse) fra NTNU. Der finner man flust med tips om oppgaveskriving og kildebruk. Anbefales!

Våre elever skal også kurses i bruken av Zotero.  Zotero er en plug in som lastes ned på maskinen (krever Firefox nettleser) I praksis lar Zotero deg enkelt hente og lagre informasjon om artikler, bøker og nettsider, altså kilden du bruker når du skriver oppgaver.  Zotero kan integreres i Word eller Open Office slik at kilder kan hentes direkte inn i løpende tekst og tilslutt organiseres i en litteraturliste. Zotero kan i tillegg
synkroniseres på nett slik at man har tilgang til kildene sine hvis man jobber på flere ulike maskiner. Genialt! Slik hever man både den digitale kompetansen og informasjonkompetansen i en smekk. Det kan man like.
 
Våre elever trenger ikke å bruke Zotero, det er valgfritt, men de skal uansett lage listene sine i APA stil. Neste uke skal jeg ut og demonstrere og det blir spennende. Håper på god tilbakemelding fra elevene, slik at jeg på sikt blir en dreven formidler. Litteraturlister er i utgangspunktet ikke min favoritt syssel (hyyysj), men Zotero er moro:o)
 
Så følger noen bilder fra vår hyggelige skole! Onsdag ettermiddag på biblioteket - det jobbes iherdig, til tross for at undervisningen er avsluttet...


Noen spiller bordtennis.....


og våre ivrige lærere samles til fellestid....1 kommentar:

  1. Så flink du er! Dette må jeg lære meg snart. Det blir litt mye fokus på litteraturformidling for min del.

    SvarSlett