torsdag 11. november 2010

Zoterohøst på Mailand

Snart er det vinter, men vi ønsker å holde fast på høststemningen en liten stund til her i biblioteket og har følgelig laget en fin lite utstilling av bøker i høstfarge. Vi har stor tro på at enhver elev vil kaste seg over en bok bare fargen matcher årstid!:o) Neida, vi tror ikke fargen har noe å si for bokens popularitet, men at forside har noe å si er helt sikkert. Ingen travel ungdom tar seg tid til å sjekke ut en bok med kjedelig omslag og da blir det vår jobb å pushe de usynlige bøkene.  Noen lånere tror nok at vi leser omtrent alle bøker, men det har vi jo slett ikke tid til, men det er er alltid lettere å anbefale en bok man har lest og likt selv. Heldigvis har vi  litt lesetid i jobben vår og det er helt nødvendig om det skal bli noen sving over formidlingen.

Rysjedame#1 er travelt opptatt med å demonstrere Zotero rundt i klassene nå. Nå som det kan integreres i Open Office og Word og brukes til å lage kildehenvisninger i løpende tekst er det jo rent vanvittig å ikke bruke det og siden våre elever uansett skal levere alle kilder i APA stil kan de likegodt venne seg til Zotero først som sist. Det er mye tid å spare når de bare har fått skikkelig dreisen på det og litt egeninnsats kan man vel kreve?
(Omtrent slik ser det ut når man integrerer Zotero i Openoffice og Word)


bildet hentet her

Rysjedame#2 holder fortet på biblioteket mens Rysjedame#1 og PCen farter rundt på bygget. Alle bibliotekarer burde hatt en Rysjedame#2:o)

-Anne Brit-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar