torsdag 5. mai 2011

Rysjetur til Soria Moria slott (aka Lørenskog bibliotek)

Tirsdag tok vi turen over brua for å besøke det nye biblioteket og forventningene var høye, for dette har vi ventet på en stund:o)

Soria Moria glitrer i det fjerne og Kristin med kurven gleder seg som et barn på freiabesøk!
Det var som ventet veldig, veldig fint! 3 etasjer med mye lys, flotte sittegrupper og arbeidsplasser. Hyllene gir mulighet for å vise frem bokforsidene fremfor smale bokrygger og dermed blir det straks mer fargerikt og fristende. Det yret av Lørenskauinger som ville se herlighetene med egne øyne og de ansatte skulle yte god service og bli kloke på splitter nye innretninger på en gang. Det så ut til at de klarte det med glans:o)

Filmene oppbevares i skuffer. Her er alt stas!
 Vi hadde nok på oss litt "elev-briller" og var veldig spente på hvilke fasiliteter våre elever kan nyte godt av i fremtiden. Det er jammen ikke mange skoleelever som har tilgang til både nytt og fint skolebibliotek og tilsvarende folkebibliotek et steinkast unna. Vi håper derfor de benytter seg av mulighetene de nå får til å raskt kunne skaffe seg enda flere kilder og inspirasjon til oppgaver.

Vår erfaring er ofte at elevene har godt av å kunne diskutere oppgaver med andre enn "bare"  læreren og på den måten  får strukturert kunnskapen sin og lettere oppdager hva de trenger å skaffe seg mer informasjon om. Når det er på plass starter jakten på kilder og Rysjedamene har alltid lagt sin flid i å skaffe elevene det de trenger. Det vil vi fortsatt gjøre, men nå som Lørenskog bibliotek er så nærme kan elevene søke råd der også. Dette blir bra! Dere er faktisk omringet av bibliotekarer.... og hva elsker en bibliotekar? Jepp, å hjelpe andre. Vi kan ikke noe for det! Vi bare må! (tipser samtidig om biblioteksvar som kan være et bra sted for å finne informasjon til oppgaver)Små grupperom er fine å jobbe på.


For en utsikt! Heldiggrisene ser oss!

En liten lesesal for ivrige eksamenslesere:o)
Da er det vel bare å gratulere oss selv med vår nye nabo og love at vi følger kardemommeloven når vi er på besøk. Da blir de like glade for å få besøk, som vi er for å kunne besøke:o)

(Ps! Rysjedame#2 kommer garantert til å klage på at jeg alltid bruker bilder av henne. He he. Dere ville gjort det samme om dere alltid hadde tilgang til et så blidt fjes:o)
-Anne Brit-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar