torsdag 30. juni 2011

Skolebøker, ferie og bokbunken

Da er sommerferien også i gang for siste rest av biblioteket. De siste ukene har vi kun vært opptatt med innleveringen av skolebøker. Det er ca 8000 bøker som skal hjem til biblioteket og deretter følger jobben med å telle over og etterbestille, samt sende regninger til elever som har mistet bøker i løpet av året. Det postive med å ha ansvar for skolebøkene er at vi får møte alle skolens elever. Det kan kanskje virke kaotisk å skulle håndtere så store mengder bøker på en gang, men sannheten er at det går veldig greit. Elevene kommer til avtalt tidspunkt, Kristin og jeg skanner inn bøkene og elevene legger på plass på riktig sted, godt guidet av vår medhjelper Lech fra kontoret. Går så fint så. Elevene skjønner at det er viktig at vi har alle skolebøker på plass til høsten og at det følgelig må erstattes dersom de har mistet eller ødelagt. Så lenge kommunikasjonen er på plass ordner det meste seg og vi har flere elver som kommer innom gang på gang etter hvert som de rydder seg gjennom skap og roterom:o) Vi har faktisk ikke hatt noen sure miner, bare hyggelige elever. Kanskje det er noe spesielt med Mailenderne? Vi er i hvertfall veldig glade for alle elever som unngår å få regning.

Det kjedeligste med skolebøkene er at det er veldig tidskrevende og at det virkelig går utover servicenivået på biblioteket ved skoleslutt og i lang tid etter skolestart, for i den perioden rekker vi faktisk ikke noe annet. Da må informasjonskompetanse og litteraturformidling settes på vent i ukesvis. Ikke bra! Oppstartsukene er viktige for elevene og vi skulle absolutt ha mulighet til å være mer tilgjengelige.

Etter noen stille dager med telling og bestilling er også Rysjedame#1 klar for ferie og håper å få lest en liten bunke bøker i løpet av sommeren i mellom slagene av svømmeopplæring, skolisseknyting og annet det innebærer å ha barn i hus.
God sommer til alle :o)

-Anne Brit-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar