tirsdag 13. september 2011

Hotellet på hjørnet av bitter og søt

Den første romanen jeg leste i ferien 2011 var denne:

Her møter vi ungdomskjærestene Keiko og Henry som blir skilt fra hverandre under dramatiske omstendigheter under andre verdenskrig. Noen av eiendelene deres blir gjemt bort i kjelleren på et hotell i nabolaget, sammen med minnene de har skapt sammen.
44 år senere møter vi Henry igjen. Han er nå blitt enkemann og bor fortsatt i Seattle. En dag dukker tingene fra Hotel Panama opp og Henry setter i gang letingen etter Keiko, sin ungdoms kjærlighet. Hva skjedde egentlig med familien?
Jeg synes jeg lærte mye om hvordan familier av japansk avstamming ble behandlet etter angrepet på Pearl Harbor. Samtidig skildrer boka godt hvordan generasjonsmotsetninger arter seg innad i en minoritet som den japanske befolkningen i USA er. Henry og sønnen hans er motsetninger som i løpet av boka klarer å nærme seg hverandre i respekt for at den andre er av en annen generasjon.
 Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt er en følsom kjærlighetshistorie som lever opp til ordene i tittelen. Etter min mening; perfekt ferielesning!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar