torsdag 20. oktober 2011

Houston, we have a problem...

Da har jeg lest Darlah! Utrolig fornøyd med å ha pløyd en bok på så kort tid.  Takk rettes til Lego-fabrikken som kan kunsten å underholde små barn og dermed skape sofatid for mor!
I månelandingsperioden på 60- og 70 tallet oppdager NASA at merkelig og ikke minst farlige ting foregår på månen. De bestemmer seg for å avblåse månelandingene på ubestemt tid. 40 år senere har tiden kommet for å returnere, men de kan jo ikke fortelle verden at det kan være risikabelt og dessuten mangler de i grunn også penger til å finansiere returen. Som PR-jippo velger de å arrangere et stort lotteri hvor 3 heldige ungdommer skal få bli med på måneferden. For en sjanse!  Ungdommer over hele verden går mann av huse for å melde seg på. Som leser bli vi kjent med de 3 ungdommene som vinner.Ei norsk jente, en fransk gutt og ei jente fra Japan. Store deler av boken skildrer hverdagslivet deres og slik får vi god tid til å bli skikkelig kjent med de før de kastes ut i verdensrommet. Vi får dermed en god dose kjærlighetssorg, ensomhet, venninneforhold, trøblete foreldre, kjipe lærere og alt annet som er hverdagskost i ungdommers liv. For at vi lesere skal få litt innblikk i hva som egentlig har foregått der oppe på månen, så forteller Harstad oss om den gamle senile Nasa-vaktmesteren som på pleiehjemmet stadig får urovekkende tilbakeblikk til ting han har hørt om månelandingene og hva som møtte romfarerne der opp. Jeg synes det var et morsomt påfunn av Harstad:o) Trodde du at det var strømbrudd som skapte problemer for Apollo 13 og det kjente "Houston, we have a problem"  Slett ikke! Les Darlah og finn ut hva som "egentlig" skjedde! Boken er spennende og jeg gledet meg til hver side. Jeg skulle egentlig ønske at den var litt lenger, slik at hendelsene på månen kunne vært mer detaljerte, men det er jo mulig at en god del av elevene er mer enn fornøyd med at boken ikke er så tykk:o)
Harstad, J. (2008). Darlah (1. utg.). Oslo: Damm.Som du ser av bildet, har Rysjedamene har også fått nye plaster! Papercut no problem!
-Anne Brit-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar