fredag 18. november 2011

Gjøremål og markedsføring

I dag er lærerne offer for vår nye massive markedsføringskampanje. Den skal pågå til etter lunsj og befinner seg på pauserommet. Her slipper ingen matpakke-knaskere unna!


På vei ut av biblioteket akkurat nå hørte jeg to jenter som undret seg over hva vi driver med på biblioteket hele dagen . Hvor skal man begynne?
Vi gjør i grunn litt av alt vi. Smiler til elever (det er det viktigste, så de skjønner at det er sitt bibliotek og ikke bare noen voksne som helst vil være i fred - for det vil vi ikke! Vi elsker besøk) Stikker nesa i det meste for å sørge for at biblioteket blir integrert i planer og undervisning, bestiller noen bøker og filmer til lærerne og til bibliotekets egne hyller, betaler regninger (verdens kjedeligste arbeidsoppgave), legger ut nye artikler på hjemmesiden til Mailand,  mailer (jeg elsker å maile - og misliker å snakke i telefon. Alt går på mail om jeg får bestemme) , lærer bort zotero og informasjonskompetanse, holder en liten bokprat for elever som skal i gang med leseprosjekter, bestiller inn bøker til elever som ikke finner det de trenger her hos oss, blogger, mailer litt mer, lager vanntette systemer for å holde styr på skolebøkene og dagslån, smiler litt mer til elever, diskuterer fordypningsemner med VG3 elevene, drikker te, spiser matpakke, låner ut ordbøker til stressede prøveklare (de vil ikke ha de digitale alltid), tømmer innleveringskassa, rydder på plass, får besøke av postbud Eirik fra Tilrettelagt opplæring, diskuterer hvilke emneord vi skal sette på nye bøker for å gjøre de enkelt å finne for elever som skal søke i katalogen vår, får besøk av noen lærere og hører litt om pedagogikkhverdagen (Kristin er jo tidligere lærer og det nyter jeg alltid godt av når det gjelder å forstå lærersinnet:o), drømmer om mocca-kaffe, prater litt om mat, henter og leverer bøker på Lørenskog bibliotek (vår snille storebror), rydder litt søppel noen har "glemt", organiserer  blader i bladhylla (selv om vi egentlig har gitt opp å holde orden i bunkene) , forlenger noen lån, purrer noen lån, minner elevene på at de må huske å bruke store norske leksikon på nett og ikke bare wikipedia - flere kilder er alltid bra, ler (på en positiv måte)  av søte elever (men vi kan ikke si at de er søte da, for ingen vil vel være søt?), leverer ut bordtennisballer, henter litt vann, slår av en prat med rengjøringsgjengen, plaster noen bøker (forstatt like vanskelig), finner noen gode nettsider som vi mailer til lærere som ikke slipper unna, leter etter gode kilder til alskens elevoppgaver (moro! men ikke alltid så lett: dagens oppgave var å finne historien bak rør- og transistorforsterke - vet ikke om resultatet ble noen innertier, men ingen skal si at vi ikke prøver. Dytter på plass noen stoler. Så drar vi hjem. Dere skjønner at vi elsker jobben vår. Alltid noe å gjøre, masse hyggelig folk og alltid noe nytt å lære! Dessuten er vi pokker så nyttige å ha:o)

3 kommentarer:

  1. Flott oppsummering av livet på skolebiblioteket! Takk! god helg!

    SvarSlett
  2. Så herlig! Vi har jo verdens beste jobb :) Hilsen hun som akkurat har vært på lunsj-quiz med lærerne, og nå prøver å finne ut av hvordan man skal forberede seg til engelsk-eksamen, samtidig som jeg holder orden på kopimaskinen og kommer med lesetips før helga. På Drammen vgs. Har dere sett videoen til Christiane på St.Svithun? http://youtu.be/xEpJVJ4xk_s

    SvarSlett
  3. Herlig beskrivelse! Vi er flere som syns at vi har verdens beste jobb!

    SvarSlett