mandag 23. januar 2012

Wiki, Åpen dag og lebestift!

I dag startet vg3 studiespes elevene med wikiprosjektet sitt og det blir spennende å se hvordan det utvikler seg. Jeg skal ikke ha noe med selve skriveprosessen å gjøre, men bidra litt med det tekniske når skrivingen er unnagjort. Vi hadde en intro for alle 120 elevene i dag og da snakket jeg litt om Creative commons-lisenser og opphavsrett. Jeg anbefalte å finne bilder på flickr, for da kan man legge inn bildet på en enkel og proff måte i wikien (det lærte jeg på wikien til Drammen vgs i dag etter å ha blitt tipset på Twitter!! Herlig!) På flickr er det dessuten lett å se hva man har lov til å gjøre med andres bilder og man kan også lagre kildeopplysninger med et tastetrykk i Zotero <3. Blir ikke bedre!

Forrige uke var det åpen dag her på Mailand og elevrådet som har kontoret sitt hos oss gjorde jobben med å markedsføre seg selv og biblioteket. Det hørtes ut som de gjorde en god jobb, de skrøt i hvertfall av oss og det er vel markedsføring god som noen.


Forrige uke fikk vi omsider inn Zlatan boka og jeg antar det blir en utlånshit i året som kommer:o) Ventelisten var allerede ganske lang. Moro!I morgen får vi besøk av en delegasjon bibliotekarer fra Vestfold, som skal besøk oss samtidig med at de besøker store, nye og fine Lørenskog bibliotek. I den anledning kan jeg ha på meg min nye og fine lebestift som jeg fikk av Mailand-kollega Vanja som hadde vært i tax-free. Verdens beste jobb og verdens beste kolleger! Bibliotekblogg med sminketips er vel ikke dårlig? Ble vi en rosablogg nå?

-Anne Brit-

2 kommentarer:

  1. Lykke til med wikiprosjekt! Supert at vi kan hjelpe hverandre. Vil gjerne høre mer om hva og hvordan dere jobber :)

    SvarSlett
  2. Vi setter veldig pris på å kunne spørre dere til råds! Godt å ha drevne flinkiser som dere som inspirasjon:o)

    SvarSlett