tirsdag 8. mai 2012

Britannica workshop og muffinslykke

I går var vi så heldig å ha besøk fra det store utland ved Katie James fra oppslagsverket Britannica Online. Hun holdt en 2-timers workshop hvor vi fikk tips & triks for nyttig bruk av Britannica. Elevene i Akershus er så heldige å ha tilgang til Britannica gratis gjennom skoleportalen, men som så mye annet i skolen er det først når lærerne tar i bruk ressurser at elevene gjør det samme. Vi hadde derfor håpet at flest mulig lærere ville benytte seg av proff opplæring, men dessverre var det flest bibliotekarer som dukket opp. Vi får skylde på høyt læringstrykk og ivrige undervisere:o) Vi vet jo at de har masse å gjøre og at de sikkert stoler på at vi suger inn nødvendig kunnskap og sprer det etter beste evne. Vi vil jo så gjerne gi elevene våre gode kilder!

Vi glemte å ta bilde av damen, men heldigvis har hun vært ute en vinternatt før og vi tillater oss å bruke bilde fra en annen demo hun har holdt:o)
Katie skulle videre til en demo i Ås og Rysjedame#2 svippet henne til Lillestrøm stasjon for å gjøre reisen videre litt enklere.

I samme smekk benyttet vi anledning til å ha nettversksmøte for oss skolebibliotekarer i høgget. Vi la store planer for effektiv innlevering og utlevering av skolebøker. Vi blir aldri ferdig med å snakke om disse skolebøkene vi har ansvaret for og etterhvert som årene går og bøker blir lefsete og slitte er det stadig mer å tenke på før vi ønsker innleverende elever velkommen. Vi fikk deilig lunsj fra kantinedamene våre og det er jo unektelig deilig å bli servert. Vi bibliotekarer er ikke godt vant med denslags luksus, så alle hjerter fryder seg

Vi har fått muffins!


2 kommentarer:

  1. Det er sikkert samme dame som skal lede Britannica-kurset jeg skal på senere i dag i Moss, da. Her også ser vi at bibliotekarene er ivrigere enn lærerne til å stille på kurs (det er vel ikke så greit for lærerne å miste undervisningstimer nå rett før eksamen), vi får være flinke til å annonsere kompetansen vår og lære opp lærerne.

    SvarSlett
  2. Ja, sikkert samme damen! Lærerne har nok mer enn nok nå på tampen. De er jo ganske heldige som har oss da....om jeg får være så beskjeden.Vi Rysjedamer er i hvertfall gode på å stikke nesa i alt:o)

    SvarSlett