onsdag 26. september 2012

Kursglede, ommøblering og boklapper!

Nylig deltok vi på konferansen "Snakk" i regi av Asker bibliotek og Fylkesbiblioteket i Akershus. Temaet var formidling i biblioteket. For oss var det deilig å endelig kunne fokusere litt på skjønnlitteraturen og alt som ikke har med skolebøker å gjøre. Vi er ikke så ofte på tur, så vi er blide fra solen går opp og til den går ned av tanken på å legge beina på bordet og bare nyte input og inspirasjon fra andre. Vi synes det stas å ta toget, kjøpe kaffe på kaffebrenneriet, spise kake, møte andre bibliotekarer og få bekreftet igjen hvor fantastisk mange det er rundt på skolene som brenner for skolebibliotekene  sine. Dere skulle bare vite!

Så tilbake til skjønnlitteraturen: Innimellom er den vårt lille stebarn ettersom vi bruker så mye av arbeidstiden på informasjonskompetanse, hjemmesidearbeid og lærerservice. Vi liker alt vi gjør, men skulle gjerne hatt litt mer tid til å snakke om bøker. Dette så vi nå vårt snitt til å gjøre noe med. Entusiasmen var på topp og konferansen ble en liten vitaminpille for oss Rysjedamer. Plutselig innså vi at bibliotekets beste område var lånt bort til rådgiverne og deres karrierekrok! Dette måtte det selvsagt bli slutt på! Nå har vi ommømblert, kjøpt utstillingmateriell og fått satt inn noen kule retromøbler til en ministue i biblioteket. Vi har rett og slett stått på som rakkern og er superstolte av resultatet. Møblene har vi fått av den snille og retroglade mannen til  Rysjedame#1.

Slik så det ut før
Lærerne Tom og Anders er fornøyde med
den nye lesekroken!

Slik ble det etter at lærer Sven
hadde dratt hjem etter et bilde til ossDen åpne gulvplassen vi nå har til disposisjon skal brukes til å vise frem bøkene vi har lest:o)

Se så fint! Nesten som på bokhandelen, bare at gratis...

På Asker bibliotek hadde de personifisert anbefalingene ved hjelp av lapper med bilder og det likte vi så godt at vi har vi kopiert rått. Vi tenker at vi legger lista litt lavt på teksten, for det viktigste er jo å få elevene til å stoppe opp og raskt vurdere om de vil se nærmere på boka:o) Da kan vi også bytte ut bøker i en fei etterhvert som de lånes ut
-Anne Brit-


2 kommentarer:

  1. Ble kjempe inspirert nå, har lagd en liten utsilling på mitt bibliotek.
    Flott lesekrok!

    SvarSlett
  2. Så bra at du ble inspirert! Vi er veldig fornøyd med både kroken og bruken av den:o)

    SvarSlett