fredag 23. mai 2014

Helsefag, kilder og kulturmøter

På mandag hadde vi en søkeøkt sammen med de fem klassene våre på Helse- og oppvekstfag. De skulle i gang med et kulturprosjekt og tiden var kommet for litt kildesøking. Det er ikke ofte vi er på yrkesfag, det må sies, så det var ekstra gøy å kunne få bidra. Vi håper å gjøre en tradisjon av det om lærerne på HO har lyst:)

Foruten å finne standard faktaopplysninger om sitt valgte land skulle de også ha et helsefaglig perspektiv på kultur og finne ut hvordan de best kan møte personer fra denne kulturen når de i fremtiden utdanner seg innen omsorg, helsefag, barnearbeid osv. Viktige teamer som det er lurt å fokusere på mens de ennå er under Mailands vinger.

Det var lettere sagt enn gjort å finne gode kilder på kompetansemål som spurte etter livsstilsykdommer og helsevesen i andre land. Jeg tror at både vi og elevene lærte mye av prosessen og dersom dette blir et fast innslag for Rysjedamene vil vi gjøre søkekurset enda bedre neste år. Det tar alltid tid å sette seg inn i nye elevprosjekter, men det er verdt det når man i etterkant tenker over hvor mye man faktisk lærer! Det er derfor vi digger denne jobben og  vi gleder oss allerede til neste år:)

I dag har jeg vært med i juryen og har fått se hvordan alle ungdommene har jobbet med å presentere landet sitt. De har pyntet, kledd seg ut, laget mat og presentert etter beste evne og resultatet var kjempebra!

Hele skolen var invitert til smaksprøver og prat om kultur og helse

Svett,blank og rød Rysjedame etter standinspeksjon:)

-Anne Brit-


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar