onsdag 17. september 2014

Hvor ble du av, Bernadette?
Nytt av året i vårt rysjebibliotek er at vi setter av fast tid til lesing av litteratur. Tanken er å løfte formidling av skjønnlitteratur høyere opp i vår bevissthet...vi synes kanskje at informasjonskompetanse og opplæring i dette tok vel mye plass forrige skoleår.
Og jammen virker det med økt fokus... vi leser mer, vi diskuterer mer..og vi blogger mer:)

"Hvor ble du av, Bernadette" er en roman om å føle seg sosialt mistilpasset samtidig som den er full av humor. Bernadette er mor og arkitekt med sosial angst. Hun flyttet med sin mann fra LA til Seattle, og det er i nettopp Seattle hun får oppleve på alvor følelsen av å vært utenfor. Henne forhold til datteren Bee er varmt skildret i boka. De har hverandre i en verden av krav og forventninger fra omgivelsene. Datteren er usedvanlig intelligent, og fra høsten skal hun flytte på kostskole. Bernadette opplever spesielt at hun ikke passer inn sammen med de andre mødrene på Bees privattskole. Mødrene skaper, med sine veltilpassede liv, en følelse av uoppnåelighet i Bernadette, og hun gir liksom opp i utgangspunktet. Jeg får mange tanker om at det helt sikkert er mange mødre som går rundt og føler det på samme måten som Bernadette.  De løper rundt og prøver å leve opp til noe som i utgangspunktet ikke er mulig å få til. Rysjedame#1 befinner seg midt i denne fasen av livet, og det er jammen utfordrende!
Forfatteren tar ibruk varierte virkemdler i boka som ulik skriftstørrelse og epost-utveksling. Dette gjør den lett å forholde seg til for meg som leser, og forfatteren makter å holde på oppmerksomheten og interessen min.
På hver side tar boka en ny vendig, og jeg kjeder meg aldri. Bernadette er snål og rar, med jeg får også masse sympati for henne. Jeg anbefaler boka til voksne lesere med sans for humor og et fargerikt persongalleri.
Forresten; filmrettigheter er solgt, og boka blir filmet i 2014. Jeg skal garantert se filmen!
- Kristin -


Hvor ble du av, Bernadette - Semple, Maria » ARK bokhandel. (udatert). Hentet 16. september 2014, fra https://www.ark.no/ark/boker/Semple-Maria-Hvor-ble-du-av-Bernadette-9788290583939#.VBgwdvl_tIE

1 kommentar:

  1. Så utrolig flott at dere setter av tid til lesing! Jeg var forøvrig også begeistret for Bernadette. Det var en veldig morsom bok og helt annerledes enn jeg hadde forestilt meg. Gleder meg til å lese flere anbefalinger fra begge Rysjedamene.

    SvarSlett