torsdag 18. desember 2014

Rysjehøst med lesing, kursing og reiser

Høsten har flydd avgårde og nå er det straks juleferie. Vi har jobbet som helter i høst og har rukket utrolig mye.

Hovedprosjektet vårt i høst har vært å få bedre tid til litteraturformidlingen:) Det har vært en morsom oppgave og vi har bevilget oss  lesetid slik at vi skal ha god oversikt over hvilke bøker som passer til hvem. Man må vite hva bøkene handler om før man skal låne de ut. Vi har laget oss en fin, liten lesekrok på kontoret hvor en rysje kan trekke seg tilbake mens den andre rysjen passer skranken og elevene. Resultatet har vært at vi har lest masse, blogget masse og pratet langt mer om bøker med lærerkollegaene og elevene våre enn vi noen gang har gjort før. Vi er utrolig glade over å ha fått til dette og gleder oss til fortsettelsen. Resultatet kan dere følge på bloggen vår
På instagram poster vi nyheter på bloggen og moro i hverdagen


Som vanlig har vi vært aktivt ute i vg1 klassene på studiespesialisering og hatt både innføringskurs i Zotero i tillegg til et kildesøkekurs. Søkene har vært i forbindelse med en oppgave hvor de skal skrive om hvert sitt fylke og trenger informasjon om geologi, ressurser, politikk og befolkning. I tillegg har vi hatt kurs for påbyggelevene og hjulpet Vg3 elevene med å finne bøker til fordypningsemnet. Alt vi gjør i den forbindelse har utspring i informasjonskompetansewikien vår og vi forsøker å få elevene til å bruke siden aktivt både når de skal søke,skrive oppgave, oppgi kilder og finne svar på ymse Zoterospørsmål som måtte dukke opp. Det er ikke til å stikke under en stol at de trenger mye hjelp med programvare og at det derfor er helt nødvendig at de skjønner at vi elsker å hjelpe til:)

Klar til dyst i klasserommet!


Vi har også vært en del på farten i høst. Først var vi på bibliotekkonferanse i Gøteborg. Der bodde vi på et fantastisk hotell og hadde to dager med bibliotekfagligpåfyll og inspirasjon i bøtter og spann.
Rysjedame#2 er klar for togtur til Gøteborg
Verdense største skillingsbolle ble fortært i gamlebyen i Gøteborg!

Sist, men ikke minst, har vi vært en tur i Verdal og snakket med skolebibliotekarer fra Trøndelag. De ønsket å finne ut mer om hvordan man kan underviser i informasjonskompetanse og hadde plukket opp, via sosiale medier, at vi har et ganske gjennomført opplegg og en rød tråd i det meste vi gjør. Det ønsket de å høre mer om dette. Vi hadde en lang økt hvor vi både presenterte wikien vår og også hvordan vi gjennomfører en søkeøkt i klasserommet i praksis. Det var veldig gøy og vi møtte masse hyggelige og dyktige skolebibliotekarer. Dessuten var det jo utrolig stas at noen ville ha besøk av oss!
Rysjedamer klare til samtale om informasjonskompetanse

Nå gleder vi oss til ferien og til ny frisk på nyåret. God jul fra Rysjene!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar