onsdag 15. april 2015

Rød som blod av Salla Simukka


Jeg har lest Rød som blod, første bok i Snøhvit triologien av finske Salla Simukka

Her møter vi Lumikki, en ung kvinne som nylig har fyttet hjemmefra for å studere. Med en god dose uflaks vikles hun inn i en kriminalsak noen medstudenter har havnet i. Lumikki som aller helst vil være i fred, grunnet en del grums med vennskap i barndomen, innser at hun blir nødt til å hjelpe. Ganske raskt står hun til knes i trøbbel i narkotikamiljøet og det er ingen vei tilbake. Kampen mot skurkene må tas dersom de skal komme ut av problemene.

   Hun hadde lovet seg selv at hun aldri mer skulle være redd. Men da hadde hun bare hatt seg selv å      tenke på. Tanken på at hun kunne være redd på vegne av andre, hadde ikke streifet henne. Hvis hun    dro nå og lukket døren etter seg, kunne hun kanskje selv slippe unna dette. Likevel kom hun ikke til    å slippe unna frykten (Simukka, 2014, s. 96)

Dette er spennende og lett krim hvor hovedpersonene er voksne ungdom. Boken er på knappe 246 sider og det er ganske kort til å være krim. Denne blir trolig lett å selge inn til lånere som ikke vil ha en tykk bok. Til tross for at den er kort synes jeg likevel at forfatteren har klart å bygge opp en god historie og en spenningskurve som holder seg gjennom hele boka.
Jeg må ellers si at jeg elsker titlene og Snøhvitkonseptet! De to neste bøkene i serien er "Hvit som snø" og "Sort som ibenholt".


Simukka, S. (2014). Rød som blod. [Oslo]: Gyldendal.

- Anne Brit-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar