onsdag 7. oktober 2015

Imorgen er alt mørkt - Brages historie av Sigbjørn Mostue

"Sjekk greien i Japan" (Mostue, 2015, s.5)

Verden rammes sakte av et virus som får folk til å forandre seg til voldelige drapsbøller. Det starter i Japan og sprer seg sakte utover. I Norge sitter en skoleklasse og følger med på hvordan vannviddet sakte nærmer seg Europa. Når epidemien  har kommet til Norge og ikke lenger er til å unnslippe kommer folks sanne natur frem. Nå er det overlevelse som gjelder. Brage og de menneskene han mer eller mindre tilfeldig ender opp med bestemmer seg for å flykte unna galskapen. Det er vel heller tvilsomt om den kan flyktes i fra, for hvordan smitter egentlig dette viruset? Jeg skal ikke røpe så mye av handlingen, men jeg likte boken selv om det rett og slett er ganske uhyggelig og litt "sånt kan skje" aktig. Jeg synes persongalleriet var overbevisende og har med seg alle typer mennesker og reaksjoner som helt sikkert vil oppstå i en slik setting.

Boken er på knappe 230 sider og det er alltid et pluss for Rysjedamer som skal selge inn bøker til ungdom som egentlig har så innmari mye annet de skal gjøre samtidig med at de leser:)

(Juve Design, 2014)Juve Design. (2014). I morgen er alt mørkt. Hentet fra https://www.cappelendamm.no/_barn-og-unge/ungdomsromaner/i-morgen-er-alt-m%C3%B8rkt-sigbj%C3%B8rn-mostue-9788202450953

Mostue, S. (2015). I morgen er alt mørkt : Brages historie. Cappelen Damm.

-Anne Brit-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar