fredag 13. november 2015

Mørk engel av Taylor Laini

De som følger Rysjebloggen har sikkert fått med seg at Rysjedame#1 er over snittet begeistret for fantasylitteratur. Da Siri Pettersen, forfatter av triologien Ravneringene, tidligere i sommer anbefalte serien Ønskemesterens datter på sin instagramkonto, kastet jeg meg over Mørk engel bok nr.1 i serien.

Kort fortalt handler boken om Karou som er kunststudent i Praha. Hun er foreldreløs og har vokst opp hos Kimæren Brennstein. Kimærer er ikke mennesker, men tilhører en annen rase og en annen verden og er følgelig ukjent for folk flest. Mange av de ser ut som vanlige mennesker, men de kan også være en mix av mennesker og dyr i utseendet.  Det at Kimærene ser så annerledes ut gjør at Karou aldri kan be med seg venner hjem og må holde store deler av livet skjult. Vanlige mennesker skal jo ikke vite at det finnes flere verdener i blant dem:) På grunn av dette har Karou bare ei lojal venninne,men heller ikke hun kjenner til hele historien om Karou.

 Brennstein driver handel med tenner, hva disse tennene skal brukes til kan jeg ikke røpe, men de er svært viktige i Kimærenes verden. Karou jobber i blant som sendebud for Brennstein og i den jobben går hun igjennom portaler til andre deler av verden eller "annetstedhen" som de kaller det, for å hente tenner.

En dag kommer en fiendeskikkelse fra den andre verden inn i livet hennes, og gradvis finner hun ut av hvem hun er, hvor hun kommer fra og hvorfor hun har havnet der hun er. Bakgrunnen hennes er langt mer komplisert enn hun kan ane, og det er her den herlige fantasyfortellingen starter.

Uten å røpe for mye må det avsløres at det nå åpner seg en verden full av hat, hevn, ære, krig,  kjærlighet, vennskap og alle elementer som må til for å skape en fengende og god fantasyhistorie. Det er ikke få vanskelig valg Karou må ta når hun skal velge hvor hennes lojalitet skal ligge. Det er fine karakterer man blir glad i, og jevnt og trutt med spenning gjennom hele boken. Det er bare å glede seg over at dette er en serie som består av 3 bøker og at man derfor kan være i Kimærenes verden en stund. Foreløpig holder jeg på med bok nr.  2.

Vi har bøkene på både norsk og engelsk i vårt Rysjebibliotek.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar