onsdag 4. november 2015

Stupekontroll av Neha Naveen

Bildet er hentet her

Chi og Pari er to norsk-indiske tvillinger som vokser opp i Oslo. De er veldig forskjellige, men har et tett forhold seg imellom. Deres store felles hobby er stuping.
Chi har gått ett år på skole i London, og det har påvirket forholdet deres. Det er ikke lenger like selvfølgelig å dele alt, man kjenner på at man er veldig forskjellige og ingen av dem ønsker å være den med mange problemer av dem. Dermed går disse to søstrene rundt hver for seg og skjuler hemmeligheter for hverandre som de tidligere har kunnet dele. Chi har fått et dårlig forhold til venninna Pia etter Londonoppholdet. Pia er misunnelig på alt hun har opplevd, og hun gjør hverdagen vanskelig for Chi. Pari på sin side er på mange måter den snille og stille typen som lever opp til foreldrenes forventninger. Hun sliter imidlertid med en eks-kjæreste som ikke behandler henne bra. Han er voldelig mot henne og småkriminell.   
Boka tar opp mange temaer som er relevante for ungdom i dag. Jeg synes den er velskrevet, og dette er forfatterens debutroman. Umiddelbart synes jeg boka minnet mye om Rainbow Rowells Fangirl som jeg tidligere har blogget om her. Les selv og sammenlign om du vil:)
-Kristin-


Naveen, N. 1986-, & Brox, H. 1985-. (2015). Stupekontroll. [Oslo]: Gyldendal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar