fredag 1. april 2016

Kjærligheten går gjennom alle tider av Kerstin Gier

Jeg har lest serien Kjærligheten går gjennom alle tider som består av bøkene Rubinrød, Smaragdgrønn og Safirblå og er skrevet at tyske Kerstin Gier.I boken møter vi Gwendoline som oppdager at hun har arvet familiens reisegen. Dette genet fungerer slik at man plutselig gjør ukontrollerte reiser i tid og dermed kan havne på de utroligste steder uten særlig forvarsel. Slikt krever selvsagt at man er lært opp til å mestre de fleste situasjoner, men dette er ikke tilfellet i Gwens situasjon. Hun har ikke lært noen ting om hvordan man skal oppføre seg i ulike tidsepoker eller hvordan man fekter for å redde livet. Akuttopplæring er nødvendig og Gwen oppdager at det finnes en hel organisasjon som står parat til å gjøre hverdagen enklere for de reisende. Det er også mulig å ta kontroll over tidsreisene og gjøre de mer forutsigbare. I tillegg til Gwendolin er det en genbærer fra en annen familie, en ung kjekkas ved navn Gideon.

Gideon har fått opplæring i hvordan han skal håndtere tidsreisene i hele sitt unge liv. Så hvorfor har ikke Gwen fått vite om dette før? Hvorfor har hun ikke fått den opplæringen hun trenger? Hva er egentlig meningen med tidsreisene og er Gideon i det hele tatt til å stole på? I disse to familiene er det så mye intringer og hemmeligheter at det er helt umulig å vite hva som er det rette å gjøre.

Jeg synes det er litt vanskelig å putte denne boken i en kategori, for selv om den har elementer fra Science fiction tenker jeg at det er like mye en krim og en kjærighetshistorie.
Bøkene er en stor hit i Tyskland og er også filmatisert .

Passer fint som lett underholdning for de som liker kjærlighet og mysterier:)

Gier, K. 1966-. (2010). Rubinrød: kjærligheten går gjennom alle tider. [Oslo]: Gyldendal.


-Anne Brit-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar