mandag 11. april 2016

Kjærlighetshistorie av Gine Cornelia Pedersen

En av manusforfatterne og rolleinnehaverne fra NRK sin populære egenproduserte serie Unge lovende, Gine Cornelia Pedersen (bildet), har skrevet sin andre roman.Bildet er hentet her


Bildet er hentet her
 Gutt og jente finner hverandre, Solveig finner Peer. Hørt det før? Gine Cornelia Pedersens roman er bygget opp med sterke bindinger til Ibsens Peer Gynt. Solveig oppdager etter en stund at hun er gravid, Peer er ikke klar for rollen og påberoper seg retten til å dra på yogareise til Goa, India. Solveig blir da igjen alene i Oslo...og hun venter, venter og venter. Hørt det før? "Iblant kan det gå både vinter og vår..."
"Solveigs sang" Videoen er hentet her
Solveig jobber i avis, har flyttet fra oppvekst på bygda inn til Oslo og er glad i å ruse seg. Hennes beste venn er alkoholiker. Hun opplever ensomhet og tomhet mens hun venter på at Peer skal komme hjem fra sin "finnesegsjælreise". Han, på sin side, har sine egne demoner å fighte med. Dårlig oppvekst i splittet familie og identitetsissues døyves med andre kvinner, vin og sang...og lite yoga.
Så kommer tiden da hun skal føde. Et lite jentebarn blir født raskt og greit med bestevennen som følge.
Denne romanen fenget meg veldig. Sterkt og evig tema; kjærlighet. Parallellene til Peer Gynt er geniale, og Gine Cornelia Pedersen er en forfatter vi skal følge nøye fremover i vårt rysjebibliotek.
-Kristin-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar