onsdag 11. januar 2017

Danielle av Ida Jackson

Bildet er hentet her


"Hvor gammel var jeg første gang jeg drakk øl? 10. Hvor gammel første gang jeg tok en sigg? 11. Første gang jeg hadde sex? 12. Første joint? 13. Første pistol i huset? 16. Første truende doplanger på døra? 16."Danielle er 16 år og i et slags forhold med Kimma. Han er invovert i kjøp, salg og bruk av dop. Hun går på Katta, bor sammen med moren sin og har Ellinor som bestevenn. Danielle er ei ressurssterk jente, men moren evner ikke å gi henne den omsorgen et barn/ungdom skal ha. Hun er mye overlatt til seg selv og vennene sine uten de rammene hun fortjener. Gjennom Ellinor som er politisk engasjert i Rød ungdom treffer Danielle William. Han får frem andre sider i Danielle enn den rå, selvopptatte jenta med en hard maske mot verden. For første gang har hun ikke selv kontrollen...
Ida Jackson har skrevet en viktig men sjokkerende ungdomsroman. Ungdomslivet i Oslo kan være brutalt og vulgært. Samtidig formidler hun en sterk kjærlighet til byen gjennom Danielle. Boka handler om hvor sårbart det kan være å være 16 år uten et godt nok nettverk rundt seg. Samtidig er det en morsom og spennende bok. Jeg lot meg rive inn i dette universet av ungdomsliv, og mener bestemt at den bør leses av voksne som er nysgjerrig på hvordan ungdomsoppvekst i Oslo kan arte seg. Og, selvfølgelig vil den passe godt å lese for ungdom som vil lese om ungdom.
-Kristin-
 

Jackson, I. (2016). Danielle. Oslo: Aschehoug.

 1 kommentar:

 1. Împrumut între special grave şi foarte rapid rapid de răspuns: grabfinance98@gmail.com eu sunt o persoană care oferă împrumuturi la international. Cu un capital care va fi folosit pentru a face împrumuturi între persoane fizice pe termen scurt şi pe termen lung variind de la € 2000 la € 5.000.000 tuturor persoanelor serios fiind în nevoile reale, rata dobânzii este de 2-7 % pe durata de rambursare. I oferă împrumuturi financiare în toate domeniile după: acasă împrumut, maşină de împrumut, credit de nevoi personale, împrumut de investiţii. Sunt disponibile pentru a satisface clienţii mei în maximum 3 zile de la primirea formularul de cerere de 72 de ore.
  Persoană serioasă nu se abţină
  Primul contact de E-mail:grabfinance98@gmail.com
  faceboock: @grabfinance
  Twitter: @grabfinance
  WhatsApp:: + 33 754 109 579

  SvarSlett