tirsdag 28. februar 2017

Så lenge himmelen er over jorda av Levi Henriksen


Levi Henriksen er ikke en forfatter jeg har noe særlig forhold til idet jeg bestemmer meg for å lese hans nye ungdomsroman. Her møter vi Ruben, en helt vanlig ungdom som vokser opp i Kongsvingerområdet. Han er som andre ungdommer; lengter etter dame, etter å frigjøre seg fra foreldre, etter å gjøre sine egne selvstendige erfaringer på mange områder. Det er bare en forskjell på Ruben og andre ungdommer. Han har bare noen uker på seg...
En svulst vokser fort og ukontrollert inni hodet hans, og legen klarer ikke å hjelpe han; Ruben skal dø!
I løpet av disse ukene så opplever Ruben nettopp disse tingene han lengter etter. Han blir kjæreste med Alona, og de to drar avgårde på roadtrip til Danmark i bil lånt fra foreldrene for å kjøpe øl lovlig i butikken. Underveis blir han dårlig, og turen ender brått på sykehus.
Denne romanen handler om å leve livet fullt ut og fokusere på muligheter og ikke begrensinger. Det er et budskap som ikke bare ungdommer behøver å ta inn over seg. Jeg anbefaler alle voksne å lese boka og leve litt mer intenst!!
"Så legger hun armene rundt meg, og vi blir stående slik lenge og bare holde rundt hverandre. Og jeg tenker at det er ikke så ille å skulle dø hvis du virkelig har levd. Hvis du virkelig har elsket."
(Henriksen, 2016, s. 223)
Lurer du fortsatt på om jeg anbefaler denne boka? JA, JA, JA
-Kristin-


Henriksen, L. (2016). Så lenge himmelen er over jorda. Oslo: Cappelen Damm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar