fredag 15. desember 2017

Havets katedral av Ildefonso Falcones

Denne boken har jeg blitt anbefalt i mange år, men jeg må innrømme at lengden har avskrekket meg. Nå har jeg hørt den på lydbok og jeg likte den kjempegodt!

Vi følger gutten Arnau fra han er nyfødt til han er en gammel mann og gjennom hendelser i hans liv får vi et godt innblikk i hvordan folk levde i Barcelona på 1300 tallet. Sentralt i handlingen står byggingen av katedralen Santa Maria del Mar som tittelen på boka viser til.Herregud så mye urettferdighet på et sted! Det er føydalherrene og adelsmenn som avgjør vanlig folks skjebne og når inkvisasjonen gjør sitt inntog blir ikke ting noe lettere for borgerne i Barcelona. Man kan trygt si at Arnau møter ufattelig mye motstand i sitt liv. Jeg ble faktisk ganske fasinert av historien og koste meg med å lytte til kjærligheten mellom far og sønn, de mange kloke og noen ganger dumme valgene Arnau og hans bekjente tok, den totalt manglende friheten til å styre sitt eget liv, pestens herjinger i Barcelona og religionens dominans i hverdagslivet.

Det eneste som taler i mot historien er at jeg synes karakteren var fremstilt veldig svart-hvitt. Enten var de veldig slemme eller veldig snille og svært liten mellomting var å finne.Utover det anbefaler jeg den på det sterkeste hvis man er på jakt etter en følelsesladet historisk roman:)

-Anne Brit-

Ildefonso Falcones. (2012). Havets katedral. Oslo: Bazar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar