fredag 12. januar 2018

Jeg nekter å tenke av Lotta Elstad


"Mitt navn er Hedda Møller. Jeg er trettitre bibelske år gammel. Jeg har mistet kjæresten min (et "erotisk vennskap"), jobben min (en muntlig kontrakt), og har nettopp overlevd en flystyrt fra fjellene rundt Sarajevo".
I denne romanen møter vi Hedda. Hun befinner seg på et vippepunkt i livet. Hun er ikke lenger ung og lovende men heller ikke helt voksen. Hun strever med å fikse de typiske voksentingene i livet sitt. For eksempel har hun ikke fast jobb og må til slutt oppsøke NAV når pengene fra frilanstilværelsen ikke strekker til. Hun leier en knøttliten leilighet i Oslo sentrum, har konstant lav saldo på kontoen og finner i tillegg ut at hun er gravid.
På sin egen måte forsøker hun å finne ut av tilværelsen og gjøre et voksenliv ut av det.
Denne romanen er full av svart humor og den tegner et røft samtidsbilde av kvinneliv, feminisme i praksis og om det å balansere hårfint på randen av sin egen avgrunn.
Jeg likte boka ganske godt, til tider ble det litt vel mye eksistensielt babbel for min smak. Men, Lotta Elstad har en tydelig feministisk stemme som jeg tenker at kan brukes når våre elever skal skrive fordypningsemne om temaet.
-Kristin-

Elstad, L. (2017). Jeg nekter å tenke (Bd. 318). Oslo: Flamme.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar